Cursa solidària

Orígens de l’entitat

La Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia va néixer en 1989 a Barcelona amb l’objectiu d’atendre les necessitats dels nens i joves malalts de càncer i de les seves famílies.

El projecte de l’entitat es basa a detectar les necessitats que es produeixen al llarg de les diverses fases del tractament, posant en funcionament línies d’acció que proporcionin suport i respostes a aquestes necessitats.

Es tracta de millorar en el seu conjunt la qualitat de vida dels petits i joves en tractament, i la de les seves famílies.

Més informació a: www.fevillavecchia.es/ca

Objectius de l’entitat

  • Millorar la qualitat de vida dels nostres petits i joves pacients, adequant l’entorn hospitalari a les seves necessitats, duent a terme millores en espais i equipaments hospitalaris, organitzant activitats dirigides a motivar, estimular i crear noves il·lusions en els nens, i facilitant espais de joc i entreteniment.
  • Oferir suport psicosocial a les famílies de nens i joves en tractament oncològic, amb ajudes econòmiques, socials i d’acompanyament global al nen, al jove i a la seva família, així com allotjament en pisos d’acolliment per a famílies desplaçades que ho necessitin .
  • Sensibilitzar a la societat sobre les problemàtiques associades a la malaltia oncològica en els nens, adolescents i joves.
  • Potenciar la recerca i la formació en el camp de l’Oncologia Pediàtrica. Un nou repte: l’atenció integral en cures pal·liatives pediàtriques.