Marató del Mediterrani 2016 Causa Solidària

Sigues solidari amb la recerca biomèdica: ajuda’ns a investigar per vèncer les malalties autoimmunes

IDIBELL (Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge)

L’artritis reumatoide, la colitis ulcerosa, la psoriasi o, entre d’altres, la diabetis dels nens i els joves són, totes elles, malalties autoimmunes. És a dir, malalties causades per l’acció adversa del nostre sistema immunitari quan, en comptes de protegir-nos contra virus o bacteris, es converteix en agressor de les cèl·lules i els òrgans del nostre cos i ens ataca.

Per arribar a entendre i a vèncer de forma eficaç totes les malalties, és crucial destinar molts esforços i recursos a la investigació biomèdica. Enguany, amb la teva aportació solidària en el moment de la inscripció a la Marató, contribuiràs a fer realitat un projecte de recerca de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) encaminat a lluitar contra les malalties autoimmunes, que afecten greument moltes persones del nostre entorn. Concretament, els nostres investigadors estan desenvolupant noves teràpies per al seu tractament, més efectives i que tinguin menys efectes secundaris que les actuals, que encara són massa agressives i poc específiques.

El projecte de l’IDIBELL, dirigit per la Dra. Mercè Pérez, és absolutament innovador i parteix de la identificació (mitjançant un model virtual) de dues molècules petites, IDI9 i IDI25, que inhibeixen de forma específica el conjunt de senyals que donen lloc a la resposta immunitària. El potencial terapèutic d’aquesta recerca és molt gran, perquè els resultats tant podran ser aplicats al tractament de malalties autoimmunes com en la teràpia del trasplantament d’òrgans. I els beneficis socials, científics i econòmics del seu desenvolupament tindran una gran rellevància.

Qui és l’IDIBELL?

L’IDIBELL reuneix un equip de 1.200 persones que treballen al servei del benestar i la millora de la salut de la població, i està ubicat al Campus de Bellvitge, una de les àrees més dinàmiques i innovadores del país, tot constituint el pol sud de recerca de Barcelona. L’IDIBELL té investigadors propis i integra la recerca que duen a terme amb els científics de l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona al Campus de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans. Molts dels investigadors de l’IDIBELL treballen a prop del malalt i coneixen els problemes de la pràctica mèdica diària, i és per això que la recerca científica d’alt nivell que duen a terme sempre està al servei de les preguntes clíniques més rellevants i dels problemes reals dels ciutadans.

Més informació:

Quin grup de recerca du a terme el projecte contra les malalties autoimmunes?

Projecte Idibell Marató Mediterrani 2016